Галетамі на французскі манер называюць пірагі, выпечаныя не ў форме, а непасрэдна на блясе. Яны даволі нядбайныя і праставатыя, аднак, паверце, да спадобы галеты з грушай нічым не саступае больш высакародным канкурэнтам.
Інгрэдыенты:
- Груша — 2 шт.
- Мука кукурузная — 50 г.
- Мука цэльназерневая — 50 г.
- Тварог 5% — 75 г.
- Кефір 1% — 60 г.
- Цукар — 2 ст. л.
- Маргарын «сметанковы» — 120 г.
- Джэм або варэнне грушавае — 100 г.
Для цеста ўсе інгрэдыенты змяшаць у эластычнае цеста. Раскачаць круг, выкласці нарэзаную грушу. Пакінуць па краях па 5 см.зрабіць защипы бакамі і ўліць грушавы джэм або варэнне. Выпякаць у разагрэтай духоўцы 20 хвілін пры 180 °C. Пасля падрыхтоўкі, краю вышмараваць сметанковым алеем. Гатовую галету зверху можна пасыпаць арэхамі і цукровай пудрай.
Смачна есці!