Мала якая салодкая выпечка выглядае так панадліва і выконваецца так проста, як пірожнае кошык або салодкія тарталетка з крэмам, ягадамі і садавінай. Кажуць, што ў ласуноў самы лагодны характар. Адносіце сябе да іх ліку?
Інгрэдыенты для цеста:
- Мука пшанічная — 260 г
- Разрыхляльнік — 5 г
- Маргарын «Малочны» — 150 г
- Цукар — 100 г
- Яйка — 1 шт.
- Маянэз «Правансаль 67» — 1 ст. л.
Інгрэдыенты для начынення:
- Яйка — 3 шт.
- Ванільны цукар — 10 г.
- Кукурузны крухмал — 1 ст. л.
- Малако-100 мл
- Цукар — 100 г.
- Масла сметанковае — 50 г.
- Ягады, садавіна — даспадобы
Мяккі маргарын «Малочны», цукар ўзбіць венцам, дадаць яйка, маянэз «Правансаль 67», муку. Замясіць хутка мяккае, эластычнае цеста і прыбраць яго ў холад на 30 мін.
Тым часам прыгатаваць крэм. Узбіць разам яйкі, цукар, ванільны цукар, дадаць малако, якое змяшалі з крухмалам. Паставіць усё гэта на невялікі агонь і, увесь час памешваючы, давесці да загусцення. У канцы дадаць 50 г мяккага сметанковага масла і ўсё добра змяшаць. Даць астыць пад плёнкай. Калі ў крэме будуць камячкі, працерці яго праз сіта.
Напоўніць тэстам формы і выпякаць кошыкі пры 200 градусаў да лёгкага чырвані, даць ім цалкам астыць, напоўніць крэмам, зверху выкласці любыя ягады або садавіна.
Смачна есці!