Печыва на маянэзе, якое растае ў роце

Instagram @gjk.by Youtube Facebook Vkontakte Odnoklassniki
Пн-Чц: 8:00-17:00, Пт: 8:00-16:30 Рэспубліка Беларусь, 246021, г. Гомель, вул. Ільіча, 4 sales@gjk.by
Тающее во рту печенье на майонезе

Смачнае печыва на маянэзе, якое растае ў роце, існуе? Так, і мы прапануем вам яго спячы!

Для прыгатавання Вам спатрэбіцца:

  • Сметанковае масла — 200 г (+10 г для змазвання бляхі)
  • Яйка —1 шт
  • Ванільны цукар — 2 ч. л.
  • Маянэз «Правансаль 37» ГМ «Мая хатняя кухня»
  • Мука — 550-600 г
  • Соль — 1/2 ч. л.
  • Разрыхляльнік — 1 ч. л.

Прыгатуйце цеста для печыва на маянэзе, якое растае ў роце. Сметанковае масла нарэжце маленькімі кубікамі, складзеце ў вялікую міску і пакіньце на 30 хвілін пры пакаёвай тэмпературы. Маянэз іяйкі дастаньце з халадзільніка.

Калі сметанковае масла стане мяккім, змяшайце яго відэльцам або венцам. Дадайце маянэз «Правансаль 37» ГМ «Мая хатняя кухня» і злёгку ўзбіце ўсе разам да атрымання масы аднастайнай кансістэнцыі.

Яйка ўзбіце міксерам з звычайным і ванільным цукрам. Па жаданні, вы можаце зрабіць цеста для печыва больш салодкім, дадаўшы яшчэ пару лыжак звычайнага цукру, хоць і прапанаванага намі колькасці цалкам дастаткова.

Атрыманую яечную сумесь, узбіваючы венцам або міксерам на нізкай хуткасці, дадайце да масляна-маянэзнай. У выніку павінна атрымацца маса аднастайнай кансістэнцыі.

Зверху над міскай з атрыманай масай просейте ўсю муку з разрыхляльнікаў і соллю. Старанна змяшайце. Цеста для печыва на маянэзе гатова.

Атрыманае цеста перакладзеце сталовай лыжкай у кулінарны мяшок з вялікай фігурнай асадкай. Калі яго памер не дае магчымасць змясціць унутр усё цеста, выкладвайце часткамі.

Бляху заслаць паперай для выпечкі і вышмаруйце яе сметанковым алеем. Адсадзілі на яго з кандытарскага мяшка невялікія порцыі тэсту на адлегласці 1 см адзін ад аднаго. Выпякайце печыва да падрумяньвання 15-20 хвілін пры 200°C.

Смачна есці!