Смачнае печыва на маянэзе, якое растае ў роце, існуе? Так, і мы прапануем вам яго спячы!
Для прыгатавання Вам спатрэбіцца:
- Сметанковае масла — 200 г (+10 г для змазвання бляхі)
- Яйка —1 шт
- Ванільны цукар — 2 ч. л.
- Маянэз «Правансаль 37» ГМ «Мая хатняя кухня»
- Мука — 550-600 г
- Соль — 1/2 ч. л.
- Разрыхляльнік — 1 ч. л.
Прыгатуйце цеста для печыва на маянэзе, якое растае ў роце. Сметанковае масла нарэжце маленькімі кубікамі, складзеце ў вялікую міску і пакіньце на 30 хвілін пры пакаёвай тэмпературы. Маянэз іяйкі дастаньце з халадзільніка.
Калі сметанковае масла стане мяккім, змяшайце яго відэльцам або венцам. Дадайце маянэз «Правансаль 37» ГМ «Мая хатняя кухня» і злёгку ўзбіце ўсе разам да атрымання масы аднастайнай кансістэнцыі.
Яйка ўзбіце міксерам з звычайным і ванільным цукрам. Па жаданні, вы можаце зрабіць цеста для печыва больш салодкім, дадаўшы яшчэ пару лыжак звычайнага цукру, хоць і прапанаванага намі колькасці цалкам дастаткова.
Атрыманую яечную сумесь, узбіваючы венцам або міксерам на нізкай хуткасці, дадайце да масляна-маянэзнай. У выніку павінна атрымацца маса аднастайнай кансістэнцыі.
Зверху над міскай з атрыманай масай просейте ўсю муку з разрыхляльнікаў і соллю. Старанна змяшайце. Цеста для печыва на маянэзе гатова.
Атрыманае цеста перакладзеце сталовай лыжкай у кулінарны мяшок з вялікай фігурнай асадкай. Калі яго памер не дае магчымасць змясціць унутр усё цеста, выкладвайце часткамі.
Бляху заслаць паперай для выпечкі і вышмаруйце яе сметанковым алеем. Адсадзілі на яго з кандытарскага мяшка невялікія порцыі тэсту на адлегласці 1 см адзін ад аднаго. Выпякайце печыва да падрумяньвання 15-20 хвілін пры 200°C.
Смачна есці!