Пірожныя «Мімоза»

Instagram @gjk.by Youtube Facebook Vkontakte Odnoklassniki
Пн-Чц: 8:00-17:00, Пт: 8:00-16:30 Рэспубліка Беларусь, 246021, г. Гомель, вул. Ільіча, 4 sales@gjk.by
Пірожныя Мімоза

Закусачныя пірожныя «Мімоза» з кансерваванай рыбай, яйкамі і сырам стануць выдатным упрыгожваннем стала.

Для прыгатавання каржэй Вам спатрэбіцца:

  • Сметанковае масла — 250 г
  • Яйка — 1 шт
  • Смятана — 200 г
  • Мука — 400 г
  • Соль — 1 дробка
  • Цукар — 0,5 ч. л.
  • Сода — 0,5 ч. л.

Для прыгатавання начыння Вам спатрэбіцца:

  • Сардзінія кансерваваная ў алеі — 400 г
  • Яйка — 2 шт
  • Сыр цвёрды — 100 г
  • Маянэз «Правансаль 50» ТМ «Мая хатняя кухня» — 100 г
  • Часнык — 1-2 зубчыка
  • Кроп свежы — 2 галінкі

Для ўпрыгожвання Вам спатрэбіцца:

  • Яйка — 2 шт
  • Маянэз «Правансаль 50» ГМ «Мая хатняя кухня»
  • Кроп свежы — 2 галінкі

Каржы:

Падрыхтоўваем неабходныя прадукты: сметанковае масла растопліваюць любым зручным спосабам, яйка разбіваем ў міску, дадаем соду, соль і цукар, змешваем. Дадаем смятану і яшчэ раз змешваем. Затым ўліваем растопленае масла і змешваем.

Порцыямі ўводзім муку. Замешваюць эластычнае, нелипкое цеста.

Заварочваем цеста ў плёнку і адпраўляем у халадзільнік мінімум на 1 гадзіну.

Дастаем цеста з халадзільніка і дзелім на 5 роўных частак. Адну частку тэсту пакідаем для падрыхтоўкі. Астатняе цеста вяртаем у халадзільнік.< br />Уключаем духоўку і разаграваем да 200 градусаў.

Першую частку тэсту выкладваем на ліст пергаментнай паперы і раскочваем ў пласт (прыкладна 30х20 см).

Корж прышпільвае відэльцам так, каб адтуліны размяшчаліся шчыльнымі радамі.

Выкладваем пергамент з тэстам на бляху і адпраўляем у духоўку на 8-10 хвілін.

Такім жа чынам выпякаем каржы з астатняга тэсту і даем ім цалкам астыць.

Начыненне:

4 яйкі адварваем ўкрутую (8-10 хвілін пасля закіпання). Астуджаюць яйкі ў халоднай вадзе.

Сардзіны размінаем відэльцам у кашыцу. Да сардзіны шаруе на дробнай тарцы сыр і 2 яйкі.

2 галінкі кропу прамываем і дробна наразаем. Часнок чысцім і прапускаем праз прэс.

У міску да сардзін дадаем здробнены кроп, часнык і маянэз «Правансаль 50» ГМ «Мая хатняя кухня». Пакідаем 1-2 арт.лыжкі маянэза для змазвання "торта".

Старанна змешваем.

Пірожныя:

Астылыя каржы акуратна выраўноўваем з дапамогай нажа.

На апрацоўчую дошку выкладваем пласт харчовай плёнкі. На плёнку выкладваем першы корж.

Чвэрць начыння раўнамерна наносім на корж.

Такім чынам збіраем увесь "торт".

Абгортваюцца "торт" харчовай плёнкай.

Накрываем закусачны торт "Мімоза" апрацоўчай дошкай і ўсталёўваем груз. Адпраўляем "торт" у халадзільнік на 3-4 гадзіны для насычэння.

Ачышчаем пакінутыя 2 яйкі. Шаруе на дробнай тарцы асобна вавёркі і жаўткі.

Змазваем верхні корж закусачнай торта адкладзеным маянэзам.

Пасыпаем здробненымі яечнымі вавёркамі, злёгку ўтрамбоўваючы іх.

Разразаем закусочный торт" Мімоза " на парцыённыя кавалачкі.

Пакінуты кроп прамываем, абсушваюць і разбіраем на невялікія галінкі. Упрыгожваем кожнае пірожнае кропам і жаўткамі, імітуючы галінку мімозы.

Закусачныя пірожныя "Мімоза" з кансерваванай рыбай, яйкамі і сырам гатовыя.

< strong>Смачна есці!