Бульбяныя дранікі — гэта класічная спрадвечная страва беларускай кухні, якую любяць ва ўсім свеце. Рыхтаваць такую страву прасцей простага, але яно выдатна насычае і выдатна спалучаецца з рознымі дадаткамі. Да дранікам можна падаваць мяса, верашчаку, смятану, грыбы і розныя саленні.
Для прыгатавання Вам спатрэбіцца:
- бульба — 7 шт
- цыбуля — 1 шт
- мука — 1 ст. л.
- алей рапсавы «Хатні» — 2 ст. л.
- соль — даспадобы
- перац — даспадобы
Спосаб прыгатавання:
1. Бульбу добра вымыйце і ачысціце. З цыбулі зніміце шалупіну, апаласніце галаву вадой.
2. Бульбу і цыбулю натрыце на буйнай тарцы.
3. Агароднінную масу выкладзеце ў друшляк, пакіньце на 10 хвілін і выдаліце сок, які вылучыўся. Далей трэба добра адціснуць бульбу з цыбулей.
4. Перакладзеце ў аб'ёмную міску, дадайце муку. Пасоліце і паперчыце даспадобы. Па жаданні дадайце іншыя спецыі.
5. У патэльню уліце алей рапсавы «Хатні» , добра разагрэйце на моцным агні.
6. Выкладвайце масу вялікай лыжкай, фарміруючы аладкі, прыціскаючы зверху лапаткай.
7. Зменшце агонь да сярэдняга і пячыце з абодвух бакоў па 4 хвіліны, да залацістага.
8. Дранікі атрымліваюцца добра прасмажанымі і храбусткімі. Адразу падавайце да стала!